Inför Europa League finalen 22

Vem bryter sviten – Mourinho eller Sevilla?

Mourinho har spelat fem finaler i Europa och aldrig förlorat. Sevilla har spelat sex finaler i Europa League och aldrig förlorat. Nu återstår det att se vilken av dessa sviter som bryts när Roma och Sevilla drabbar samman i finalen av Europa League. Därför kommer det säkerligen att bli en dramatisk tillställning i Budapest när de båda lagen drabbar samman. Tittar på oddsen är det nästan helt jämnt, med Sevilla som väldigt knappa favoriter. Men det kan verkligen sluta hur som helst och vi ser fram emot en spännande match när båda lagen gör upp. 

Hämta en välkomstbonus hos Expekt och spela på finalen av Europa League

Odds på matchen är hämtade från Expekt

  • Sevilla – 2,80
  • X – 2,90
  • Roma – 2,90
  • Datum: 31 maj 2023
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Puskás Aréna (Budapest)
  • Domare: A Taylor (England)

Sevilla siktar på sjunde titeln

Sevilla har vunnit Europa League sex gånger vilket är flest av alla klubbar i fotbollshistorien. Vad som är än mer imponerande är att de gjorde detta på sex finalförsök. Därmed har de aldrig förlorat en final i turneringen och nu hoppas de kunna fortsätta trenden. Att ta sju titlar vore än mer imponerande.

Laget har haft en allt annan än enkel väg till finalen. I sextondelsfinalen slog de ut PSV för att i åttondelsfinalen vinna mot Fenerbahce. Därefter vann de mot Manchester United i kvartsfinalen innan de slog ut Juventus i semifinalen. Dock slutar Sevilla på en blygsam 11:e plats i La Liga så en seger i Europa League är det enda som kan få laget att spela i Europa nästa säsong.

Roma och Mourinho siktar på andra raka titeln i Europa

Roma kvalificerade för Europa Leagues gruppspel genom att vinna Europa Conference League förra säsongen. I Europa League har de fortsatt att imponera och förtjänar att vara i final. Vägen till finalen har gått via möten mot Salzburg, Real Sociedad och Feyenoord. Nu återstår det att se om de kan rå på Sevilla också.

I Serie A ser Roma ut att sluta på sjätte plats. Därför behöver de vinna matchen mot Sevilla för att få spela i Champions League kommande säsong. Med en finalseger färskt i minnet kan vi tycka det är något märkligt att Sevilla är favoriter hos oddsen hos Spelsajter. Fem raka finalvinster i Europa för Mourinho talar sitt tydliga språk. Vem får sin svit bruten vet vi onsdag den 31 maj.