Allsvenskans vårsäsong - Summering

Allsvenskans vårsäsong – Summering

12 omgångar har spelats i Allsvenskan och därmed väntar det ett uppehåll fram till den 1 juli. Efter 12 omgångar är det en trio som dragit ifrån övriga lag när guldet ser ut att hamna i Malmö, Borås eller Göteborg. MFF är favoriter till guldet om vi tittar på oddsen hos spelsajter och “Di Blåe” har vunnit 10 av 12 matcher under säsongsinledningen. Men Elfsborg ligger bara två poäng bakom medan BK Häcken ligger tre poäng bakom, dock har Hisingen-klubben en match mer spelad. 

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och betta på Allsvenskan

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se

AIK och Göteborg är säsongens besvikelse

Att AIK skulle få det tufft med så många tongivande spelare som la skorna på hyllan kom nog inte som någon överraskning. Men att de skulle ligga näst sist i Allsvenskan med endast en seger och sju inspelade poäng efter 12 matcher trodde nog ingen. Endast Varberg har färre poäng med fem inspelade poäng.

Krisen är också total i IFK Göteborg som har sju poäng inspelade och avslutade våren med tre raka förluster. Problemet för “Blåvitt” är att de inte har någon ekonomi att värva sig ur krisen. AIK har dock kapital som borde kunna få in ett gäng nya spelare som kan lyfta laget från nedflyttning. 

Vem vinner SM-guldet?

Det som talar för serieledaren Malmö FF är att de inte har något Europaspel att ta hänsyn till. Dock har MFF tappat lagkaptenen Anders Christiansen resten av säsongen samtidigt som Hugo Larsson lämnat för nytt allsvenskt rekord. Det gör att två av tre ordinarie centrala mittfältare inte finns tillgängliga under resterande 18 matcher. Malmö får dock in Pontus Jansson och lär värva spets för att säkra guldet.

Den främsta utmanaren är Elfsborg som imponerat stort. Endast en förlust och två oavgjorda på 12 matcher. Laget har stått för en fin fotboll och har en stomme som är stark. Kan de hålla över hela säsongen och fortsätta på inslagen väg? 

Det som talar till BK Häckens nackdel är att de har ett Europakval att ta hänsyn till. Det kan slita på en trupp som kanske inte är tillräckligt bred för att hantera detta. Deras elva är dock oerhört stark, framförallt det centrala mittfältet. 

Kan Kalmar och DIF utmana?

Kalmar FF ligger fyra i tabellen på samma poäng som Djurgården med en match mindre spelad. Förra säsongen slutade laget fyra och får spela i Europa denna säsong då BK Häcken vann Svenska Cupen. Djurgårdens IF är alltid starka över en hel säsong men frågan är om inte avståndet är för stort. De ligger tio poäng bakom Malmö FF med en match mer spelad. 

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och betta på Allsvenskan

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se