Kan Man City ta trippeln?

Kan Man City ta trippeln?

Manchester City må ha fuskat 115 gånger de senaste åren men inget kan stoppa dem från att fortsätta ta titlar. Nu är de två matcher ifrån att upprepa det som endast Manchester United lyckats med i brittisk fotbollshistoria. Nämligen att vinna trippeln. Ironiskt nog är det Manchester United som väntar i finalen av FA-cupen där vi kan räkna med att United är motiverade för att hindra sin rival att närma sig målet. Därefter väntar en Champions League-final för Man City mot Inter, något som inte lär bli några problem för den brittiska klubben.

Upptäck betting på fotboll hos Mr Vegas

FA-cupen först ut

Den 3:e juni är det dags för FA-cupfinal. Manchester City är klara favoriter att vinna om vi tittar på oddsen hos spelsajter. Samtidigt är det mycket som kan hända i en final. Manchester United har fyra raka segrar i Premier League och en målskillnad på 9-2. Dessutom kommer de göra allt för att försöka förstöra så att City inte får möjligheten att ta den där trippeln som United gärna fortsatt vill vara exklusiva med i England. 

United vann också senaste mötet mellan lagen med 2-1 i januari på Old Trafford. Dessutom har Man Utd redan vunnit en final på Wembley i år då de vann Carabao Cup. Dock råder det inga tvivel om att City är favoriter då de har ett lag som är betydligt bättre. 

Manchester United har vunnit FA-cupen 12 gånger vilket är dubbelt så många som Manchester City med sina sex titlar. Senaste gången United vann var dock 2016 medan City tog hem turneringen 2019.

Final i Champions League väntar också

Manchester City är i final i Champions League också för andra gången i klubbens historia. Faktum är att man aldrig har vunnit turneringen tidigare då senaste finalen innebar att man förlorade mot Chelsea med 0-1. Om City är favoriter i finalen av FA-cupen är de ännu större favoriter mot Inter i finalen av Champions League. 

Men Inter har vunnit turneringen tidigare och förtjänar att vara i final. Dock har Inters väg till finalen varit betydligt enklare då de mötte Porto, Benfica och Milan på vägen till final. Det kan jämföras med Man Citys motståndare som Leipzig, FC Bayern och Real Madrid. Nu återstår det att se om City kan bryta förbannelsen och vinna den ädlaste av klubblagsturneringar. Det vore minst sagt en speciell upplevelse för den ljusblå delen av Manchester.

Upptäck betting på fotboll hos Mr Vegas