Manchester derbyt FA-cupen

FA-cup-finalen kan bli något extra

Efter att de båda Manchester-klubbarna gjort vad som förväntats av dem väntar ett högintessant Manchester-derby. Den 3 juni ska det avgöras på Wembley och räkna med en fullsatt arena när dessa lagen för första gången möter varandra i en final av FA-cupen. Manchester City är något av favoriter och hoppas kunna säkra titeln i vad som kan bli en trippel. Men det är en lång väg dit och Man Utd har redan vunnit en final på Wembley denna säsongen när de säkrade EFL Cup efter att ha besegrat Newcastle med 2-0. 

Betta på brittisk fotboll hos Expekt

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se

Manchester Citys väg till finalen

Manchester City inledde FA-cupen med att vinna med 1-0 mot Arsenal. Sedan dess har det varit lättare motstånd för Pep Guardiola. I den femte omgången fick City möta Bristol City och vann klart med 3-0. Därefter slog de Burnley i kvartsfinalen med hela 6-0.

I semifinaln fick de något överraskande möta Sheffield United. I vad som var en intressant match lyckades City vinna klart med 3-0 och är därmed klara för final. Med tanke på Arsenals kollaps i ligaspelet kan City vinna Premier League, FA-cupen och Champions League om de avslutar säsongen starkt.

Manchester Uniteds väg till Wembley

Manchester United har spelat oerhört många matcher denna säsongen och de har redan säkrat en titel i form av Carabao Cup. Nu hoppas de kunna vinna en andra cuptitel för säsongen men det blir tufft då City väntar på Wembley. 

Manchester United inledde FA-cupen i fjärde omgången genom att besegra Reading med 3-1. Därefter slog de ut West Ham med samma siffror i åttondelsfinalen. I kvartsfinalen mot Fulham blev det en dramatisk tillställning när laget låg under med 0-1. Men efter straff och dubbla röda kort för Fulham lyckades United till slut vinna komfortabelt med 3-1. 

Semifinalen mot Brighton skulle bli ännu mer dramatisk. Efter 0-0 under ordinarie tid och förlängning gick matchen till straffar. Där klev Victor Lindelöf fram och satte den avgörande straffen vilket ledde till att laget är klara för sina andra final på Wembley denna säsong.

Vem vinner matchen?

Tittar vi oddsen hos spelsajter är det Man City som är favoriter. Samtidigt har lagen vunnit varsitt möte mot varandra denna säsong i Premier League. Manchester United vet om hur man vinner mot Man City och vice versa. Därför kan det mycket väl bli en spännande och jämn final på Wembley. 

Båda lagen hoppas kunna vinna men endast ett lag kan stå med titeln när matchen är färdigspelad. Vi ser med stor spänning fram emot matchen. 

Betta på brittisk fotboll hos Expekt

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se