Alexander Isak semifinaler Ligacupen genomgång

Så spelas semifinalerna i Ligacupen

Om en vecka är det dags för semifinaler i Ligacupen, Carabao Cup eller EFL Cup. Oavsett vad du väljer att kalla turneringen är det fyra lag som återstår. Manchester United, Nottingham Forest, Newcastle United och Southampton är de lag som hoppas kunna få lyfta pokalen den 26:e februari. Vem det blir återstår att se men räkna med dramatiska dubbelmöten när lagen drabbar samman i Ligacupens semifinaler. Du som vill oddsa på matcherna hos spelsajter har perfekta möjligheter att göra detta också.

Hämta en bonus hos LeoVegas idag och spela på semifinalerna i Ligacupen

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se

Southampton vs Newcastle

Semifinal 1: 24 januari 2023 på St. Marys Stadium (Southampton)
Semifinal 2: 31 januari 2023 på St. James Park (Newcastle)

Southampton ligger sist i Premier League men har fått upp farten någorlunda på slutet. De vann mot Everton i helgen och har samtidigt tagit sig vidare till semifinal i Ligacupen samt till nästa omgång av FA-cupen. Därmed har laget helt plötsligt tre raka segrar. Men tack vare katastrofala resultat innan dess ligger laget fortfarande sist i Premier League.

Newcastle däremot har fått ihop laget rekordfort under den Saudiska regimen. Laget ligger trea i Premier League och hoppas ta en titel vilket inte klubben får uppleva varje dag direkt. Svensken Alexander Isak blev inbytt mot Fulham senast och avgjorde matchen i 1-0-segern. Den enda brasklappen hittills under säsongen är förlusten mot Sheffield Wednesday i FA-cupen vilket gör att laget är utslagna därifrån. Kan de nå finalen i EFL Cup?

Nottingham Forest vs Manchester United

Semifinal 1: 25 januari 2023 på City Ground (Nottingham)
Semifinal 2: 2 februari 2023 på Old Trafford (Manchester)

I skrivande stund är Manchester United den enda klubb som slåss på fyra fronter i Storbritannien. Nu hoppas de kunna ta sig vidare till final i EFL Cup och de lär inte ha blivit allt för ledsna efter att ha dragit Nottingham Forest i semifinalen. United har visat strålande form och har nio raka segrar i alla turneringar. Fansen kring Old Trafford har inte varit så här optimistiska på många år. Kan de fortsätta sin fina form i februari och ta sin första titel sedan säsongen 2017?

Nottingham Forest är nykomling i Premier League men har etablerat sig som en stabil klubb. I EFL Cup har det gått bra med semifinal som väntar och i Premier League ligger laget stabilt nästan mitten av tabellen. Dock åkte laget på en rejäl mina i FA-cupen när man förlorade med 1-4 mot Blackpool och blev utslagna. Kan man hota Man United över två semifinaler?