Casemiro Man United Ligacupens semifinaler

Inför returerna av Ligacupens semifinaler

I nästa vecka är det dags för Ligacupens semifinaler del 2 när vi ska få reda på vilka två lag som kommer att ställas mot varandra på Wembley i slutet av februari. Manchester United är i princip klara för finalen efter att ha vunnit sitt första möte med 3-0 på bortaplan. För Newcastle United ser det också ut att kunna bli final efter att laget vunnit första mötet med 1-0, också det på bortaplan. Det vore oerhört förvånande om det inte blir Man Utd mot Newcastle i final på Wembley.

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och spela på matchen

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se

Newcastle tar emot Southampton på hemmaplan

Datum: 31 januari 2023
Avspark: 21:00
Arena: St. James Park (Newcastle)
Domare: P Tierney (England)

För Newcastles del handlar det om att försvara ledningen från första semifinalen. Laget vilade i helgen eftersom de redan är utslagna ur FA-cupen. Newcastle har gjort det bra i Premier League under säsongen och ligger på tredje plats. Tittar vi på oddsen hos spelsajter är de klara favoriter att nå finalen.

Newcastle med Alexander Isak i laget vann första mötet med 1-0 efter att Joelinton, framspelad av Isak, gjort matchens enda mål i den 73:e minuten. Därför är laget en hållen nolla från att spela final på Wembley.

Manchester United är klara för final

Datum: 1 januari 2023
Avspark: 21:00
Arena: Old Trafford (Manchester)
Domare: P Bankes (England)

Efter en tung vecka med poängtapp mot Crystal Palace och förlust mot Arsenal gick det bättre i veckan för United. I första mötet mot Nottingham i semifinalen vann United med 3-0 efter att Rashford, Weghorst och Bruno Fernandes gjort målen. Därmed krävs det något extra för att Nottingham skulle kunna vända på detta.

Man United följde upp segern mot Nottingham med att slå ut Reading i FA-cupen. 3-1 blev det efter en rejäl brassefest när Casemiro gjort två mål och Fred stänkt in trea. Nu är laget en match i från att få spela på Wembley igen, något laget inte gjort på många år.

Så spelas finalen

Söndagen den 27 februari spelas finalen på Wembley. Det står redan nu klart att vi får en ny mästare då det är Liverpool som är regerande mästare. Turneringen har spelats sedan 1961 där Liverpool har vunnit flest titlar med sina 9 stycken. Detta följt av Man City som har vunnit turneringen 8 gånger. Aston Villa, Chelsea och Man United har 5 titlar vardera.

Newcastle har varit i final en gång men föll 1976. Southampton har spelat final två gånger men förlorat båda. Nottingham Forest har aldrig varit i final i Ligacupen.