Inför svenska cupens semifinaler

Inför semifinalerna av Svenska Cupen

Det är dags för semifinaler i Svenska Cupen och det kommer säkerligen att bli två riktiga höjdare när endast fyra lag återstår. Jättar har fallit i kvartsfinalerna men det finns fortfarande riktigt bra lag kvar i turneringen då vi hittar topp 3 från förra säsongen i Allsvenskan i semifinal. Dessutom har Mjällby överraskat och nått semifinal i turneringen och har fördel av hemmaplan i semifinalen. Räkna med två intressanta matcher i Svenska Cupens semifinaler och du kan givetvis oddsa på alla matchen hos spelsajter i Sverige.

Hämta en oddsbonus hos Expekt och spela på Svenska Cupen

Mjällby AIF vs Hammarby IF

Datum: 18 mars
Avspark: 15:00
Arena: Strandvallen (Hällevik)

Mjällby vann sin grupp före Dalkurd, Oskarshamn och IK Sirius men var klara underdogs inför kvartsfinalen mot Kalmar FF. Men de svartgula stod för en solid defensiv insats och höll 0-0 över såväl ordinarie tid som förlängning. I förlängningen visade Mjällby att kylan fanns när de satte fem av sex straffar i vad som minst sagt var dramatiskt. Nu är frågan om de håller mot Hammarby IF som brukar ha problem på gräs men som samtidigt har ett bättre lag än vad Mjällby har. 

Hammarby var som vanligt målglada i gruppspelet. 4-1 mot IK Brage, 3-0 mot Norrby och 8-0 mot Giffarna Sundsvall innebar att laget var seedade i kvartsfinalen. Där mötte de AIK och hade hemmaplansfördel. I en dramatisk match tog Hammarby ledningen två gånger och den andra gången lyckades de hålla ledningen också och kunde vinna med 2-1. “Bajen” nådde final i förra årets upplaga av Svenska Cupen men föll mot Malmö FF efter straffläggning.

BK Häcken vs Djurgårdens IF 

Datum: 19 mars 2023
Avspark: 15:00
Arena: Bravida Arena (Göteborg)

BK Häcken är regerande svenska mästare och trots tunga spelartapp har de visat upp en bländande fin fotboll under Svenska Cupen. 5-0 mot J södra, 6-1 mot FC Trollhättan och 2-1 mot Halmstads BK räckte till seedning i kvartsfinalen. Där vann de mot IFK Norrköping med 3-0 och är favoriter i semifinalen också.

Djurgårdens IF hade marginalerna på sin sida i kvartsfinalen mot Malmö FF. Laget visade verkligen på en fin moral när de kvitterade två gånger om i slutskedet av matchen och i sista minuterna av förlängningen. I straffläggningen satte Djurgården samtliga fem straffar och är därmed klara för semifinal precis som förra året. Frågan är om de kan vinna denna gången då det är BK Häcken som står för motståndet. Oavsett vilket blir det en rafflande duell på Bravida Arena på Hisingen.