Inför Elfsborg MFF

Finalen alla väntat blir av i Allsvenskan

För första gången sedan 2009 ställs ettan mot tvåan i en direkt avgörande match om guldet i den sista omgången. Detta efter en galen dramatik i Allsvenskan under söndagen. Elfsborg var i princip klara svenska mästare efter att MFF förlorat tungt borta mot BK Häcken då de endast behövde ta en seger mot Degerfors. Men Elfsborg lyckades inte förvalta matchbollen utan spelade 2-2 i en match som kommer att gå till fotbollshistorien för sin dramatik. Därför väntar ett galet avgörande på Eleda Stadion under söndagen den 12 november när MFF tar emot Elfsborg. Vinnaren är svenska mästare i fotboll 2023. Elfsborg har fördelen av att oavgjort ger dem guldet men MFF kommer att lyftas fram av sin publik.

Betta på matchen hos Betsson

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se

Malmö FF växlade mellan hopp och förtvivlan

Det gick att se på ångesten på Malmö-spelarna efter söndagens förlust mot BK Häcken i Allsvenskan. MFF må ha haft bollinnehavet men läckte som såll i backlinjen och släppte in fyra mål. Resultatet skrevs till 2-4 och därmed hade Malmö inte längre guldet i egna händer. Efter slutsignal såg spelarna förstörda ut med vetskapen om att guldet runnit ut dem i händerna. För allt som behövdes var att Elfsborg skulle säkra segern inför hemmapubliken i Borås mot Degerfors. Ett Degerfors som inte vunnit på två månader och ligger näst sist i tabellen.

Elfsborg chokade rejält

De gulsvarta fansen jublade kraftigt och hade guldvittring efter att MFF förlorat borta mot BK Häcken. Men trots klar matchboll lyckades de inte ta tre poäng mot Degerfors. De hamnade i underläge två gånger och kvitterade två gånger. Men trots massor av chanser och 16 minuter tillägg räckte det inte till ett avgörande mål och SM-guld. Har de möjlighet att ladda om inför matchen mot MFF? 

Vad säger oddsen om seriefinalen?

Tittar vi på oddsen hos spelsajter är det MFF som är favoriter inför den dramatiska seriefinalen. 1,75 ligger oddset på för Malmö som segrare. Samtidigt kan Elfsborg kliva in i matchen med vetskapen om att oavgjort ger dem guldet. De gulsvarta gästerna är också oerhört skickliga på omställningsspelet och det kan innebära en matchplan som passar gästerna väl. 

Oavsett hur det slutar lär vi bjudas på stor dramatik. Malmö kommer att ha fansen på sin sida som lär lyfta fram laget. Men Elfsborg borde kanske vara favoriter med tanke på hur svagt Malmö varit mot lag som är skickliga på omställningar. 2-4 mot BK Häcken och 0-3 mot Elfsborg senast vittnar om detta. 

Betta på matchen hos Betsson

18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se