Åttondelsfinaler i Champions League

Åttondelsfinalerna i Champions League

Det är en dryg månad kvar till åttondelsfinalerna i Champions League och det blev en lottning utan några gigantmöten. Det talar för att det kan bli riktigt spännande kvartsfinaler. Trots att det är cirka 5 veckor kvar till åttondelsfinalerna finns det nu odds tillgängliga hos spelsajter. Vi ska titta närmare på de åtta åttondelsfinalerna i Champions League.

Betta på Champions League hos Betsson med en oddsbonus

FC Köpenhamn vs Manchester City

FC Köpenhamn var tippade att vara slagpåse i sin grupp med FC Bayern, Manchester United och Besiktas. Men på ett överraskande sätt tog de sig vidare som grupptvåa. Dock blev det tuffast möjliga lottning då den regerande mästaren Manchester City väntar i åttondelsfinal. City är givetvis enorma favoriter att ta sig vidare till kvartsfinal, allt annat vore en rejäl sensation inom världen av fotbollsbetting.

RB Leipzig vs Real Madrid

RB Leipzig hoppas kunna skrälla och ta sig vidare i Champions League men det blir tufft då den mesta mästaren Real Madrid väntar. Leipzig tog sig vidare som grupptvåa bakom Man City och får det svårt mot Real Madrid som leder La Liga och i skrivande stund inte förlorat en tävlingsmatch sedan derbyt mot Atletico Madrid i september.

Lazio vs Bayern München

Rom-klubben Lazio sliter i Serie A men får trösta sig med att det ska spela slutspelsfotboll i Champions League. Dock är det den tyska mästaren FC Bayern som väntar, så räkna inte med något avancemang för Lazio. FC Bayern går starkt och har värvat Harry Kane som sprutar in mål. Här tar Bayern sig vidare utan problem.

PSG vs Real Sociedad

PSG må ha tappat sin stjärnglans men det finns helt klart kvalitet i den franska storklubben. Laget tog sig vidare från “Dödens Grupp” med Dortmund, Newcastle och AC Milan. Nu väntar Real Sociedad som gick vidare som tvåa i en grupp med Inter, Benfica och Red Bull Salzburg.

Inter vs Atletico Madrid

Inter mot Atletico Madrid är en av få matcher som känns riktigt jämna på förhand. Serie A-klubben Inter gick till final förra säsongen men Atletico Madrid är oerhört svårslagna och har en solid grund att stå på. Två defensivt skickliga lag ställs mot varandra i en intressant åttondelsfinal.

PSV vs Dortmund

PSV går som tåget i Eredivisie och har på 16 ligamatcher vunnit samtliga 16 vilket är extremt imponerande. Nu väntar Borussia Dortmund som tog sig vidare från den tuffaste gruppen men som har det tufft i ligaspelet och har tappat poäng i nio av 16 matcher. Men det är den tyska klubben som är favoriter att ta sig vidare.

FC Porto vs Arsenal

Arsenal är en av förhandsfavoriterna att vinna turneringen och den något gnälliga Arteta kan bli den manager som först lyckas vinna Champions League för Arsenal. Det kan bli svårt att nå final men de borde inte ha några problem att besegra FC Porto i åttondelsfinalen. 

Napoli vs FC Barcelona

Den helt klart roligaste åttondelsfinalen blir den mellan den regerande italienska och spanska mästaren. Inget av lagen har haft samma form under säsongen 2023/24 men det finns kvalitet i båda lagen. Räkna med en jämn och intressant batalj mellan två spelande fotbollslag.