Qatar - Inför semifinalerna av Asiatiska mästerskapen

Inför semifinalerna av Asiatiska Mästerskapen

Efter dramatiska kvartsfinaler är det dags att blicka framåt i semifinalerna i Asiatiska Mästerskapen. Det har varit många överraskningar i turneringen och frågan är om favoriterna håller i semifinalerna eller hur det ska sluta? Räkna oavsett vilket med mycket passion och känslor inför semifinalerna av Asiatiska Mästerskapen i Qatar. Du kan betta på matcherna hos svenska spelsajter.  

Jordanien vs Sydkorea 

  • Datum: 6 februari 2024
  • Avspark: 16:00
  • Arena: Ahmad bin Ali Stadium (Al Rayyan)

Sydkorea är klara favoriter att gå till final och man är fortfarande obesegrade i turneringen. Men det har långt ifrån varit en spikrak resa till final för förhandsfavoriten. Man inledde visserligen med 3-1 mot Bahrain men därefter kryssade man mot Jordanien och Malaysia i gruppspelet. I åttondelsfinalen mot Saudiarabien krävdes det straffar för att vinna och mot Australien i kvartsfinalen var det också oavgjort efter ordinarie tid. Då klev stjärnan Heung Min Son fram och avgjorde i förlängningen.

Jordanien har överraskat positivt i Asiatiska mästerskapen. 4-0 i premiären mot Malaysia följdes upp av 2-2 mot Sydkorea och förlust mot Bahrain med 1-0. Jordanien tog sig vidare som grupptrea men har visat styrka i slutspelet då de först vann mot Irak med 3-2 i åttondelsfinalen innan de slog Tajikistan i kvartsfinalen med 1-0.

Iran vs Qatar 

  • Datum: 7 februari 2024
  • Avspark: 16:00
  • Arena: Al Thumama Stadium (Doha)

Iran har gått starkt i turneringen då de vunnit samtliga matcher. I gruppspelet avfärdade de Palestina, Hong Kong och Förenade Arabemiraten. Därefter vann de efter straffar mot Syrien i åttondelsfinalen innan de tog en stark seger mot Japan i kvartsfinalen. Nu är de framme i semifinalen och hoppas kunna vinna och nå final men det blir tufft mot värdnationen Qatar.

Qatar är värdnation för sitt andra mästerskap på ett drygt år och det har gått betydligt bättre för nationen än det gjorde i VM 2022. I gruppspelet gick man rent utan att släppa in mål efter segrar mot Libanon, Tadzjikistan och Kina. I åttondelsfinalen vann man med 2-1 mot Palestina och i kvartsfinalen väntade Uzbekistan. Där krävdes det en dramatisk straffläggning för att skilja på vinnaren men Qatar kunde till slut vinna och är därför klara för semifinal. 

Vilka går till final?

Tittar vi på oddsen blir det Sydkorea som tar sig förbi Jordanien i den första semifinalen. Oddsen håller Iran som favoriter mot Qatar i den andra semifinalen men med tanke på att Qatar är värdnation finns det alltid utrymme för en överraskning. Oavsett vilket blir det spännande att följa matcherna.