Så funkar gratisspel

Har du någon gång stött på en bettingsida som lovat gratisspel, men som visade sig dölja en hel del villkor på köpet. Då har du kommit rätt då vår guide kommer att lära syna bluffare från bettingbolagen.

Gratis är aldrig gratis

Gratis är gott och det gäller även för dig som letar efter gratis spel inom betting. Men i den här artikeln kommer vi ge dig ett par goda råd som är viktiga att tänka på. Det första du bör göra ifall du är nybörjare inom betting är att ta för vana att faktiskt läsa noggrant.

Bakom användarvillkoren döljer sig en hel del. Granskar du allt närmare kommer du i nio fall av tio se att gratisspelet innebär en motprestation. Att bettingbolagen inte ger ut “gratis pengar” är högst rimligt, men att kommunicera det som man gör innebär problem för dig som konsument.

Antingen måste du sätta in en viss summa eller så måste du omsätta beloppet oändligt antal gånger för ett omvandlare gratis pengarna till riktiga pengar. Framöver hoppas vi att i och med Spelinspektionens hårdare tillträde faktiskt se mer fair play på den punkten. Utöver det tillkommer andra nackdelar med denna typ av erbjudande.

  • Gratisspel kräver oftast att du matchar gratisspel-summan med egna pengar.
  • På så vis uppmuntras du att spela på marknader med låg eller negativ lönsamhet.
  • Och för att göra ett uttag måste du satsa ännu mer.

Låter något för bra för att vara sant? Ja, så är fallet oftast när det kommer till gratis spel. Låt oss för enkelhetens skull ta med ett exempel.

Exempel på ett gratis spel

Bethard med självaste Zlatan i spetsen har just nu ett kanonbra erbjudande som ger dig chansen att få ett gratisspel på 250 kr som ny spelare. Efter att du läst igenom regler och villkor så ser du att att allt inte är som det skall.

Vid närmare granskning avslöjar användarvillkoren att du måste placera en insats med egna pengar till odds på minst 2.00 såvida du inte satsar minst fyra gånger beloppet. Därefter matchar de insatsen med ”bonuspengar” upp till 250 kr.

Men du såg med egna ögon att man sade att du får 250 kr gratis. Det här är ett typexempel på hur bettingsidorna vill locka in dig som kund. Frågan är dock ifall man gör sig själva en björntjänst.

Därför är vårt råd när det kommer till gratis spel att alltid vidta försiktighet och inte låta dig “luras” som spelare.

Riskerna med riskfria spel

En annan klassiker bland nästan alla bettingsidor är varianten som säger att du får ta del av ett riskfritt spel. En oerhört vilseledande klassiker bland bettingbolag som innebär oftast att du bara får ta del av riskfria spelet om du förlorar din första insats.

Du måste därmed ta risken med att förlora dina pengar först vilket är ett lockbete som minst kan förutom pengarna, även ta dyrbar tid ifrån dig.

Vilken är bästa bettingsidan för gratis spel?

Vare sig när det kommer till gratisspel eller riskfria spel så är du som konsument den som i dagsläget måste ta ett ansvar. Ska sanningen fram uppmuntrar vi inte till att du ska aktivt leta efter någon form av gratis erbjudande. Det såvida du inte vill bli besviken av alla bettingbolagens löften. Löften som nästan alltid innebär att du som kund köper grisen i säcken.

Istället gör du bäst i att spela på dina egna premisser. Det är enda sättet som du fullt ut kan försäkra dig om att inte bli blåst. Söker du aktivt efter bettingsidor som utlovar gratis betting finns det för stunden ett nykundserbjudande via Nordicbet.