Bingo-strategier för att öka dina chanser att vinna

Bingo är lätt att lära

Bingo är som många antagligen vet ett spel som är väldigt lätt att spela. Två av de mest populära variationerna av spelet är 75-bollars bingo och 90-bollars bingo respektive. Den första varianten spelats främst i USA, medans 90-ball bingo är mer populär runt om i Storbritannien, delar av Europa, Australien och i Sydamerika. Idag finns båda spelen på online-bingo sajter över hela världen, och webbversionerna strävar efter att efterlikna det riktiga spelet så mycket som möjligt. För att till exempel spegla den sociala aspekten av bingo så kan du chatta med den, eller de spelare du behagar – varsomhelst, närsomhelst.

Online bingo är likt originalet

Mycket av anledningen till att online-bingo är så populärt, är på grund av att utvecklarna har gjort ett så bra jobb att behålla de grundläggande momenten som gör originalspelet så roligt – samtidigt som man lagt till nya funktioner, som till exempel automarkering av brickor. Detta gör att det blir enklare för dig att spela och ha kul.

Bingostrategi för vinst

Vad du och antagligen de flesta andra spelare vill veta är, om det verkligen finns en bra strategi för hur man vinner på bingo online. Faktum är att bingo, oavsett om det är online eller inte, är ett spel som helt bygger på chansen – och kan på så sätt inte vinnas med hjälp av en utsatt strategi. Om någon påstår sig ha en vattentät lösning på hur du ska vinna; och samtidigt ber dig om pengar för det, gör denna person sig skyldig till bedrägeri. Det finns dock några mycket enkla och dessutom gratis strategier som kan öka dina chanser och visar hur du vinner på bingo lite lättare.

Lär dig bingoreglerna

Det första du bör göra är att verkligen förstå vilka regler det är som gäller när det kommer till bingo. Som spelare kan du ha en eller flera bingobrickor – och varje bricka är unik men med samma chans till vinst. Det finns dock spel, siffror och kort som kan ge dig en större eller högre vinster; så se till att du ta reda på om detta erbjuds på webbplatsen där du spelar.

Analysera bingohallarna

Analysera de olika bingohallarna för att ta reda på vilket eller vilka rum som har minst antal spelare; men samtidigt de bästa vinsterna. Först när du känner att du har ett bra spel på gång, kan du börja lägga tid och pengar på ditt bingospel! Planering är alltid a och o, och alltid det första steget till ett lyckat spel. Saken du ska bestämma dig för därefter är att se hur mycket pengar; eller hur många bingobrickor du är villig att spela på under en dag – för att sedan hålla fast vid detta antal. Med detta tankesätt så så slutar du spela oavsett om du känner att turen är på din sida och du känner att du kan vinna mycket pengar. Kom ihåg! Liksom allt i spelvärlden, så ligger alltid huset, eller som i det här fallet bingohuset; steget före.

Automatisk markering

När spelet väl har börjat du måste markera numren på korten med markeraren. De flesta bingohallar online erbjuder automatisk markering eller ”daub” som det också kallas. Detta hjälper nybörjare, och bör användas för att se till att du inte missar något nummer. Nybörjare kan öva sina reflexer och färdigheter på de webbplatser som erbjuder automatisk markering, tills de att de är säkra på att de hänger med i svängarna, och själva kan markera varje nummer; vilka dras ungefär var 10:e sekund. En annan sak du ska tänka på är att låta systemet som automatiskt tillkännagiver om du får bingo, vara igång. Detta är viktigt eftersom det kan hända att du har den vinnande kombinationen, men inte tillkännagav det i tid; och missar därför priset.

Spela bingo för skojs skull

Erfarna spelare bör besluta sig relativt tidigt om de vill spela online-bingo för skojs skull, eller om det är pengarna de är ute efter i första hand. Spelar man för att spelet bingo är något som ligger varmt om hjärtat, och njuter av att göra detta; så bör man hålla antalet bingobrickor på ett minimum. Fler bingobrickor betyder större förvirring när det väl gäller att dutta i och markera de olika siffrorna. Har du många brickor kan detta därför skapa frustration, istället för glädje – när det går upp för dig att du missat ett nummer. Spelar du däremot bingo för pengarnas skull, kan du köpa fler brickor och därefter låta automarkerings-systemet dutta brickorna åt dig, samtidigt som du kan hänga i chatten! Titta gärna in på några av de bästa bingo sajterna, och kika vilka bingorum som finns tillgängliga och vilka som kanske skulle passa dig!

Njut av bingo och vinn

Oavsett vilken taktik du väljer är det viktigt att du har kul och njuter av det du gör. Den ultimata känslan ska vara att du är minst lika glad när du loggar ut som du var när du loggade in!